תכנון זמן הופעה
בחיים, כך אומרים, הכול תלוי בתזמון. גם הצלחת האירוע שלכם תלויה לא מעט בגורם החמקמק הזה. לאיזו שעה להזמין את האורחים? בכמה זמן הם יאחרו? מתי להתחיל את האירוע המרכזי? מתי להגיש את האוכל. ועוד. גם לתכנון זמן ההופעה של להקת האירועים תהיה השפעה משמעותית על אופיו של האירוע ועל הצלחתו. במידה ומדובר באירוע הכולל מספר חלקים, כמו חתונה למשל, חשוב להתאים את סגנון ההופעה לאופיים של חלקי האירוע השונים. בשלב קבלת הפנים, תהיו מן הסתם מעוניינים במוסיקה רגועה יחסית שלא תתפוס את מירב תשומת הלב ותאפשר למוזמנים להיפגש ולשוחח. הופעה של מוזיקה קלאסית או שירים ישראליים רגועים, תתאים לשלב זה יותר מאשר להקת ריקודים המנגנת מוסיקה קצבית וסוערת (או מוסיקה קלאסית לחתונה)
בדומה לקבלת הפנים, גם בזמן הארוחה סביר להניח כי תעדיפו מוסיקת רקע רגועה ושלווה, על פני להיטים המתאימים לרחבת הריקודים. מצד שני, הקטעים המוסיקליים הסוערים הללו, הם בדיוק מה שתזדקקו לו על רחבת הריקודים. כאשר אתם מתכננים את לוח הזמנים של האירוע, שלבו בו את ההרכב המוסיקלי בחוכמה. אם מדובר בהרכב המתמחה במוסיקה לריקודים, ודאו כי ההופעה שלו תתחיל קרוב ככל האפשר לסיומה של הארוחה. בדרך זו תשמרו על רצף של פעילות ועניין ותימנעו ממצב בו הלהקה מתחילה לנגן כאשר רוב האורחים כבר בדרכם הביתה.
תכנון זמן הופעה הוא ללא ספק סוג של אמנות, אבל גם אתם יכולים לשלוט בו. אחת הדרכים הטובות ביותר בהן תוכלו ללמוד כיצד לתכנן את זמן ההופעה, הוא מניסיונם של אחרים. כאשר אתם מוזמנים לאירוע, נסו לשים לב לתזמון של הרכב המוסיקלי. מתי הוא מתחיל לנגן, מתי הוא יוצא להפסקות ומתי הוא יורד מהבמה. בדך זו תוכלו להסיק מסקנות לגבי תכנון זמן ההופעה באירוע שלכם.